Corydoras nannus - Mini Cory, Light-Spot Catfish

5,40 лв.
+ -
Купи
Моля, изберете:

 

Среда на живот: Амазонка, Южна Америка.

Размер:Рибите достигат до 5 см

Размер на аквариума: Резервоар с базови измервания от 45 cm x 30 cm или еквивалент трябва да бъде минималният размер, считан за разглеждан за един образец, но ще ви трябва нещо много по-голямо за чифт или общност, съдържаща други риби.

Поддръжка: Тези обитатели на дъното ще обичат много божури и някои скали, както и много растителност, а засаденият аквариум е задължителен за тези Коридор.

Условия на водата: Температура: 22– 26° C рН: 5.8 – 7 Твърдост: 18-179ppm

Диета: В средата на аквариума Nanus Cory Cats лесно ще приемат разнообразни хранителни продукти от месен и растителен произход, включително: люспи, замразени, замразени, живи храни и пелети. Този вид е отличен чистач, който ще работи за поддържането на субстрата на аквариума от излишните хранителни продукти и някои разлагащи се растителни вещества.

Поведение и съвместимост: Видът Corydoras е идеален за аквариума на общността като обитател на дъното и като такъв ще бъде съвместим с други риби от общността като тетра. Това е много мирна риба и затова трябва да се внимава да не се въвеждат агресивни риби с нея, но като цяло ще се запази за себе си и ще прекара цялото си време в почистване на дъното на резервоара.

Определяне на пола Мъжки коридори обикновено са по-малки и по-тънки, женските са по-големи и по-плътни, валидни за всички кориери. Отнема известно време да ги наблюдаваме всеки ден и да ги опознаваме и след това става доста лесно за тях.

Развъждане: Сомът на corydoras трябва да бъде щастлив с околната среда и околността, за да бъде в състояние да се радва и да се размножава в домашния аквариум, така че е важно да им се дадат някои, но не прекалено много места за скриване и да не се сменят твърде много резервоарите те имат шанс да се установят. Трябва също така да се уверите, че параметрите на водата са на оптимално ниво, препоръчваме ви следното:

0 ppm Амоняк

0 ppm нитрит

10 ppm нитрат

Това може да означава много малки промени на водата, за да се гарантира спазването на оптимални параметри.Сега имате резервоара, тъй като те би трябвало да го харесвате, трябва сами да кондиционирате Коридорите. Ключът към това е да се хранят с тях много живи храни като черни червеи или червеи, както и да се правят промени в студена вода.Това би трябвало да предизвика Corydoras в състояние на желание да се размножават и ще можете да разберете, че жената ще се мазнини (това означава, че тя се пълни с яйца). Тогава мъжът ще следва жената наоколо като сянка и няма да я остави сама.Продължете с промяната на водата, никога повече от 40% и ще продължите да забелязвате размножителна дейност като преследване и ще можете да ги наблюдавате като форма на Т, която е, когато яйцата са действително фертирани.В крайна сметка се опитвате да симулирате дъждовния сезон, за да се опитате да стимулирате размножаването на сома Cory.